高中英語(yǔ)外研版選修6同步練習(xí):module 6 第2課時(shí)grammareveryday englishreading practice含答案
精品資料
Module 6 第二課時(shí)
Ⅰ.單詞拼寫
1.She passed away, but her ________(形象)is still fresh in my mind.
2.His parents made many ________(犧牲) to send him to a private school.
3.James was taken to hospital but died soon______(后來(lái)).
4.Do you have any________(觀點(diǎn))about what we should do now?
5.As a result of endless of religious clashes and wars, the Middle East is still in________(混亂).
6.She didn't have the________(勇氣) to refuse.
7. As the troops withdrew, the entire city celebrated the________(解放).
8.He saw her and________(后退),too shy to speak to her.
9.We will discuss our sale________(策略) this year.
10.They started a ________(運(yùn)動(dòng))against smoking.
答案:1.image 2.sacrifices 3.afterwards 4.views 5.chaos 6.courage 7.liberation 8.retreated 9.strategy
10.campaign
Ⅱ.短語(yǔ)填空
1.________ ________ ________,he was a thief.
2.The trip________ ________a lot of happy memories.
3.They________ ________ to perform the operation.
4.I ________ ________a magazine and looked through it.
5.A headline on the front page______ ________ ________the fuller story inside.
答案:1.To my astonishment 2.brought back 3.set out 4.picked up 5.draws attention to
Ⅲ.完成句子
1.I wish ________________________(我年輕的時(shí)候有你們這樣的機(jī)會(huì)).
2.If only ________________________(他知道這病是可以治好的)! Then he would not have killed himself.
3.—Would you like him to paint your door with yellow stars?
—I'd rather he____________________(漆成藍(lán)色的),and without any decorations.
4.It's high time that ________________________________(采取措施解決交通堵塞的問(wèn)題).
5.Hugh usually talks as though he ________________________________(仿佛在大會(huì)上發(fā)表演說(shuō)似的).
6.We insist that __________________________________(讓杰克立刻進(jìn)醫(yī)院).
7.It was advised that ______________________________(設(shè)立更多的流動(dòng)商店) in the residential area.
8.His proposal was that they ________________________(成立一個(gè)專門委員會(huì)) to examine this problem.
9.We are going to discuss his suggestion that ______________________(取消期中考試).
10.It is ridiculous that we __________________________(缺水)in a country where it is always raining.
答案:1.I had had your opportunities when I was young 2.he had known this disease was curable 3.painted it blue 4.measures were taken to solve the problem of traffic jams 5.were delivering a speech at a meeting 6.Jack(should) be sent to hospital right now 7.more mobile shops(should) be set up 8.(should) set up a special board/committee 9.the midterm exams(should) be canceled 10.(should) be short of water
Ⅳ.閱讀理解
A
There is no place like home—as long as it is far enough away, it seems.
Britain has become a nation of nomads(流浪者),with nearly half of us living more than 100 miles from the town or village where we grew up, research shows.
The trend is being fuelled by the Internet, better communications and property wealth.
People who move away fit into four separate categories—Sheep, Hens, Cows or Pigs.
Sheep are people who change home for economic and emotional peace. Hens are home and environment careseekers. Cows are career or work shifters, while pigs are people caught up in grand parental support. It is far from the common believed idea of Coronation Streets, where closeknit generations of the same family live within a few streets of each other throughout their lives. Less than 20 percent of people now live in the town where they were born. Instead, young adults move away to find work, get married or seek adventure.
Many use the Internet to work from a home which need not be within easy traveling distance of their workplace.
Also joining the moving crowd are older people who either move to be near grandchildren or retire to new homes.
One in ten of those who do make away makes a complete break, and now lives 500 miles or more from where they grew up.
Women are likely to leave as men, a sign of independence that would not have excited in the 1950s and 1960s.
People in the North East, NorthWest, Yorkshire and Scotland are the most likely to live in the community where they were born, the study found.
1.According to the research in the passage, British people tend to ________.
A.become more independent whenever they graduate or grow up
B.live or work far away from where they were born or grew up
C.live near their own homes
D.become more close to each other
答案:B 由第二段可知,英國(guó)人趨向于在離出生地很遠(yuǎn)的地方工作或生活。
2.Which of the following is NOT a reason for the trend mentioned in the text?
A.The wide use of Internet.
B.Improved communications.
C.People becoming richer.
D.More job opportunities.
答案:D 由第三段可知,導(dǎo)致這一趨勢(shì)的原因有因特網(wǎng)的廣泛應(yīng)用、交流的促進(jìn)和人民財(cái)富的增加,故選D項(xiàng)。
3.Who are NOT likely to move away from home?
A.Older people. B.Women.
C.People in Scotland. D.Young people.
答案:C 由末段可知,蘇格蘭人是最不可能遷至遠(yuǎn)離家鄉(xiāng)地方的。
4.Which of the following can be regarded as a Cow?
A.A person who changes job often.
B.A person who leaves home because of family troubles.
C.A person who retires to a new home.
D.A person who breaks away from his home.
答案:A 由第五段中的“Cows are career or work shifters”可知,經(jīng)常換工作的人可歸為此類。
B
Solar energy for your home is coming. It can help you as a single home owner. It can help the whole country as well. Whether or not solar energy can save your money depends on many things. Where you live is one factor and the type of home you have is another. Things like insulation (絕緣材料), present energy costs, and the type of system you buy are added factors.
Using solar energy can help save our precious fuel. As you know, our supplies of oil and gas are very limited. There is just not enough on hand to meet all our future energy needs. Sooner or later Mother Nature will say that's all. The only way we can delay hearing those words is by starting to save energy now and by using other sources, like the sun.
We won't have to worry about the sun's running out of energy for another several billion years or so. Besides, the sun doesn't offer as many problems as other energy sources. For example, fossil fuel (礦物燃料) adds to already high pollution levels. With solar energy, we will still need sources of energy, but we won't need as much. That means we can cut down on our pollution problems.
With all these good points, why don't we use more solar power? There are many reasons for this. The biggest reason in money. Until now, it was just not practical for a home owner to put in a solar unit. There were cheaper sources of energy.
All that is changing now. Solar costs are starting to equal the costs of oil and electricity. Experts say that gas, oil and electricity prices will continue to rise. The demand for electricity is increasing rapidly. But new power plants will use more gas, oil or coal. Already in some places the supply of electricity is being rationed (限量供應(yīng)). Solar energy is now in its infancy (初期). It could soon grow to become a major part of our nation's energy supply.
5.What's this passage mainly about?
A.Something about solar energy and pollution.
B.Solar energy.
C.Energy and pollution.
D.Energy and money.
答案:B 主旨大意題。本文主要講的是環(huán)保能源太陽(yáng)能,其余選項(xiàng)僅為本文的部分內(nèi)容。
6.Solar energy can help us ________.
A.escape punishment from nature
B.become home owners
C.get rid of present energy
D.save our precious fuel
答案:D 細(xì)節(jié)理解題。從文章第二段第一句可知。
7.The sun is an endless source of energy, and it will not run out of energy for ________.
A.several million years
B.several hundred years
C.several billion years
D.several thousand years
答案:C 細(xì)節(jié)理解題。從第三段第一句可知。
8.Which of the following statements is TRUE?
A.Energy from coal would not pollute our living environment.
B.Energy from natural gas would not pollute our living environment.
C.Energy from the sun would not pollute our living environment.
D.Energy from oil would not pollute our living environment.
答案:C 細(xì)節(jié)判斷題。從第三段可判斷出只有太陽(yáng)能無(wú)污染。
9.Solar energy is now in its infancy, ________.
A.but in the future it will become an important part of our nation's energy supply
B.so we will build more power plants
C.a(chǎn)nd the supply of electricity will be rationed throughout the country
D.so we don't need it
答案:A 細(xì)節(jié)理解題。從本文最后兩句可知現(xiàn)在太陽(yáng)能開發(fā)處于初期,但不久將會(huì)成為我國(guó)能源的重要組成部分。
Ⅴ.短文填空
根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。
Sleep is something we all do. But some people need to sleep more than others. Babies sleep most of the time. Children in school sleep about ten to twelve hours a night. Most grownups sleep only seven or eight hours. __1__
All parts of our bodies have to rest after they work. Our arms need a rest after we lift heavy things. When we run fast, our legs work hard. They get tired. We have to rest them. Our brains work hard,too.__2__ We can sit quite still and rest our arms and legs. But our brains aren't resting. They go right on thinking as long as we are awake.
Our brains slow down a bit when we sleep and dream. __3__ Instead of thinking wideawake thought, our brains make up dreams. Some dreams are very pleasing. Some are not. Most of the time we forget them when we wake up.
Scientists have tired to find out what would happen if people were not allowed to sleep. They asked some people not to go to bed. The people stayed up all night and all the next day. They stayed up the next night, too and the day after. They played games. But they made mistakes. They forgot things.__4__ The people grew rude and mean. They became angry with their friends. Finally they were too tired to stand up. The moment they sat down, they fell asleep.
Scientists found that if people are not allowed to sleep, they act in an unusual way.
__5__ But we do know that we need it to stay well.
So tonight have a good sleep. Lie down under the covers. Shut your eyes. Let your thought travel about. Soon you'll stop thinking. You'll be asleep.
A.But even as we sleep our brains are doing some work.
B.It was hard for their tired brains to work.
C.When we are awake, they help us pay attention to the world around us.
D.No one knows quite surely why sleep is so good for us.
E.Good sleep helps to improve one's memory.
F.But babies, children and grownups—all of us need to have our sleep.
G.Our brains will not stop to have a rest,even one minute.
答案:1~5 FCABD
Ⅵ.書面表達(dá)
《拯救大兵瑞恩》是著名導(dǎo)演史蒂文·斯皮爾伯格執(zhí)導(dǎo)的影片。請(qǐng)根據(jù)下列所提示的內(nèi)容,寫一篇短文,介紹這部影片,并發(fā)表你對(duì)戰(zhàn)爭(zhēng)與和平的看法。
1.該片制作于1999年,故事以第二次世界大戰(zhàn)為背景,描述了戰(zhàn)爭(zhēng)的殘酷,表現(xiàn)了愛與和平最終戰(zhàn)勝戰(zhàn)爭(zhēng)的思想。
2.你的觀點(diǎn)。
注意:詞數(shù)100左右。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
參考范文:
Saving Private Ryan was made in 1999 by Steven Spielberg, one of the most famous directors in the world. The film, set in the Second World War, is about the cruelty of war and shows that love and peace will win over war in the end.
War, causing much damage to human beings, is refused by everyone while peace is longed for. All the people who love peace throughout the world should unite to fight for peace. Now there are many wars in the world. We condemn those who break peace. At the same time we should value the peace that we own. Only in this way can we live in peace.
最新精品英語(yǔ)資料